Kurser

Moderndans & Rövardans med Stina Joliden

Stina är utbildad moderndansare vid Balettakademien i Göteborg.
Stina koreograferade Ronja Rövardotter med Rättviks Kultursällskap i Skålberget i somras och ska så göra även nästa sommar.

Nu kan man få uttrycka sig tillsammans med henne i modern dans. Vi kommer att gå igenom viss grundteknik och möta golvet under olika övningar och fraser. Vi avslutar med en koreografi. Det är lekfullt och kravlöst!

Stina håller också en klass med Rövardans i Skålberget.
Du får lära dig koreografier och ta del av en liten bit ur föreställningen Ronja Rövardotter och dansa på scenen till livemusik från rövarbandet m.fl.
Stinas klasser är för alla åldrar från 12år och uppåt.

Teater – Stepp – Body Percussion med Johan Joliden

Johan är utbildad musikalartist vid Balettakademien i Göteborg och har sedan dess arbetat som frilansande scenkonstnär.
Nu är han Konstnärlig ledare för Rättviks Kultursällskap där han senast regisserade & spelade Mattis i succén Ronja Rövardotter i Skålberget.

Vi ska lära känna begreppet teater i grova drag och lära oss teaterteknik i olika övningar och korta scenerier.

Ta chansen att lära dig steppa
Johan jobbar också som steppdanspedagog vid Musikalakademin i Umeå. Han har steppat i flera professionella sammanhang, bland annat med gruppen JEERK.

Vi ska också ge plats åt ett häftigt uttryck som heter Body Percussion. Här gör vi tunga rytmer med bara vår kropp som instrument. Johans kurser är för alla åldrar från från 12 år och uppåt.

Teater & Dans för barn & Kostymtillverkning
med
 Alva-Lou Borgvall

Alva-Lou utbildade sig först på Kulturama i Stockholm och sedan på Musikalakademien i Umeå. Därefter har hon arbetat mestadels som skådespelare och musikalartist men på senare tid har hon också designat scenkostym till bland annat Ronja Rövardotter med oss.
I sommar får vi även se henne i rollen som Lovis.

Vi ska leka teater med många roliga övningar och lekar och i dansen ska vi kasta oss in i olika stilar och mest ha kul! Dessa kurser är uppdelade i olika åldersgrupper från 7 till 11år.

Alva-Lou håller också kurs i kostymproduktion där man får prova hantverket under två timmar. Här får du skapa en egen huvudbonad inspirerad av sommarens uppsättning, Ronja Rövardotter i Skålberget.
– Vill du lära dig att tova en rumpnisseluva eller sy en rövarmössa? Välkommen!
Kursen är för alla åldrar.

Stage-fight med Dan Langelotz

Dan har ägnat större delen av sitt liv åt kampsport, vilket har lett honom till att jobba med det i teatersammanhang under namnet “stage fight”.
Han började sin karriär i en gren som på japanska heter Bunkai, där han har ett EM-silver som största merit i stilsammanhang.

– “Bunkai går ut på att med så trovärdig teknik som möjligt utföra sparkar, slag och kast
samt försvar mot detta – utan att skada – vilket är precis det som jag tänker att vi ska lära oss.”
Kursen har en åldersgräns från 15 år.

Rövarmusik med David Albertsson och rövarbandet

Ta med dig ditt instrument till Skålberget och lär dig spela en rövarlåt från sommarens uppsättning av Ronja Rövardotter och prova att spela den tillsammans med rövare i en scen ur produktionen.

David Albertsson är musikalisk ledare för uppsättningen Ronja Rövardotter.
Han arbetar annars som instrumentallärare på Rättviks musikskola och som producent i Bildas projekt FolkUngar. Kursen är för alla från 12 år och uppåt. Du bör ha grundläggande spelvana på ditt instrument.

Rekvisita med Johanna Hurtig

Johanna jobbar som rekvisitör på Dalateatern och kommer nu till oss för att hålla kurs i just rekvisitatillverkning.

– Med enkla medel ska vi lära oss att tillverka trovärdig rekvisita. Den här gången kommer vi att använder papper för att tillverka fake-blommor och åldra dokument. Man kan också få prova att göra “fantasy potion-flaskor” av andrahands flaskor och färg/ornament
Kursen är för alla åldrar

Nyfiken på att veta mer? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du ett mejl så snart vi arrangerar fler aktiviteter.

Det här projektet finansieras till största del av stöd från  Postkodstiftelsens Grannskapsinitiativ