Om oss

Rättviks Kultursällskap är en nystartad ideell förening vars syfte är att främja och förena kulturlivet i Rättvik med omnejd.
Vi vill att vår scenkonst ska vara tillgänglig för alla och den som vill ska också ges möjlighet att engagera sig.

Vi förenar människor i alla åldrar och med olika förutsättningar mot gemensamma mål, På så vis skapar vi goda ideal som ser förbi ytligheter och bakgrunder.

Genom att vara en aktiv del i samhället och öppna upp för stort engagemang, stärker vi sammanhållningen och bidrar till bilden av Rättvik som kulturbyggd.

Vår verksamhet bygger på samarbete. Vi tror att det är huvudingrediensen i ett recept på utveckling i linje med integration och allas lika värde.

Konsten har alltid varit en kommentator till vår samtid och historia. Den inte bara synliggör orättvisor, den motverkar dem. Vår scenkonst inte bara påverkar våra åskådare, den förenar också våra deltagare.

Vår strävan mot att skapa möten mellan människor i en trygg miljö leds av våra kompetenta ledare som välkomnar intresserade in i våra uttrycksformer och ger alla som vill en möjlighet att påverka och bli sedda.

Vill du vara med och forma ett bättre Rättvik?

Vi vill presentera en verksamhet som Rättviks näringsliv och bygd står bakom. Genom att bidra till Rättvik som kulturbygd visar vi vägen till sammanhållning och gemenskap.

Ett rikt kulturliv är en förutsättning för tillväxt.
Det är tydligt att samhällen som erbjuder ett brett kulturliv attraherar människor med olika kompetenser att flytta dit och stanna kvar.
För att bygga ett bättre Rättvik behöver vi vara en attraktiv ort för alla.

Vi verkar för en Positiv kraft som ger ringar på vattnet.
Som stark förebild för vår ambition uttryckte sig Astrid Lindgren såhär:

”Har jag lyckats förgylla en enda dyster barndom så är jag nöjd”.
&
“För en unge var det roligt och lärorikt att växa upp som jag gjorde med människor av olika fasoner och sorter och åldrar. Av dem lärde jag mig – utan att de visste det och utan att jag visste det – något om levandets villkor och hur knepigt det kan vara att vara människa.”

Vikten av kultur är svår att översätta till politik och ekonomi. Därför blir den också ofta bortprioriterad men tänk vad vi skulle kunna göra skillnad bara genom att förgylla en enda dyster barndom. Försöker man översätta det i siffror så får man nog ta i rejält men det viktigaste värdet är ändå det sociala, i form av sunda värderingar och respekt mot sin omgivning. Så formar vi trygghet i samhället.

Alla har ett behov att uttrycka sig och vi kan på många sätt vara vägledare i den utvecklingen. Omgiven av många generationer med olika bakgrunder och förutsättningar – lär vi oss att möta varandra och förstå innebörden av medmänsklighet.

Till hösten & våren fångar vi upp det förhoppningsvis ännu större intresset, med kursverksamhet i bland annat teater för alla åldrar, dans i flera genrer och mer intensiva workshops i flera kulturella områden för att bredda utbudet.
Sen är vi igång på riktigt.

Sponsorskap

Som sponsor är du med och skapar ett bättre Rättvik. Där vi som bor här, styr utvecklingen.
Med ditt stöd lovar vi att:
 
Skapa en samlingsplats för alla att uttrycka sig.

– Där ger vi medel och förutsättningar att utvecklas och växa.

Arbeta aktivt för att alla ska känna sig välkomna.
– Vi ska vara relevanta för alla genom våra många intresseområden.

Stå upp för kulturens betydelse och vikt i samhället.
– Lyckas vi skapa en plattform för kulturella uttryck, bidrar vi till positiv tillväxt och en attraktiv plats att bo och bosätta sig på.

Bidra till besöksnäringen i form av publika evenemang.
– Vilket gynnar hela näringslivet och bygden.

Vi är stolta över våra sponsorer!

Är du nyfiken på våra sponsorpaket? skicka ett mail till:
info@rakusall.se